marți, 26 ianuarie 2010

Orange... NET mOcA!

Daca esti pe pre-pay si ai optiunea de WAP activata (3,5 euro/luna) poti avea oricand net gratuit pe pc sau laptop! Nuu la o viteza spectaculoasa cum ti-ai dori dar totusi decat delok eu zic ca mere si asa...

Iata, ce trebuie mai exact sa faci:

1. activati wap unlimited orange!
2. instalati driverul modemului telefonului pentru pc!acest driver se gaseste pe cd-ul care insoteste cablul de date al telefonului!
3. la instalarea driverului, ca punct de acces internet se va scrie wap. in rest se lasa setarile gasite!
4. se intra in control panel, internet options->conections! daca driverul pentru modemul telefonului este instalat va apare numele conexiunii automat!
- se alege settings; se lasa goale primele 2 casute, se completeaza aici numai adresa de proxy: 62.217.247.252 cu portul 8799.
- la dial-up settings se lasa numele si parola utilizatorului necompletate!
5. setarile modemului se acceseaza din control panel, administrative tools, computer management,device manager,modems - la advanced se completaza AT CGDCONT=1,"IP","WAP" si atat!
6. deschideti conexiunea
7. enjoy! nu uitati sa verificati si setarile browserului: la proxy settings treceti aceleasi valori ca mai sus, in caz ca nu sint trecute, adica proxy 62.217.247.252 si port 8799!

Atentie!!!

Atunci cand va conectati de pe un abonament!
sa NU uitati sa aveti trecut WAP atunci cand va conectati... si sa aveti grija sa nu depasiti 500 MB, la pre-pay traficul e nelimitat!



Dezavantaje
:

Nu se pot utiliza serverele irc (messenger,mirc), viteza redusa de navigare: 20-30kbs max, real! totusi cind nu ai alte posibilitati te multumesti si cu asta!este putin mai mica decit viteza unui modem clasic dial-up romtelecom!

O cale mai usoara de inteles:

Mod internet: WAP (acesta este APN-ul, daca ai pus http te taxeaza)
Adresa Ip:62.217.247.252 (port 8799)
Securitatea: Dezactivat

Daca doresti sau nu-ti merge mess-ul si mirc-ul poti descarca de aici pentru inca 2 euro/luna un tunel care-ti permite acces-ul pe orice site si la o viteza mai buna la anumite site-uri:

http://bluenet.no-ip.info

Sper sa va fie de folos...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu