marți, 2 martie 2010

Cadou... de Martisor! bine... virtual, desigur :)

Din ciclul... [cum ar fi daca] ...

In 4 ani de cand casatoria intre gay a fost legalizata in Spania, s-au efectuat aproximativ 13.166 casatorii. Aproximativ 3300 dintre aceste cupluri sunt reprezentate de lesbiene.

Dintre aceste cupluri, pana acum, au divortat doar 147… in timp ce pentru cuplurile heterosexuale, rata divortului este de 2 divorturi la 3 casatorii.

Am scris aceste date nu pentru a spune ca LGBT-ul este mai bun decat heterosexualitatea, ci pentru ca aceste cupluri au demonstrat ca nu sexul conteaza, ci armonia si intelegerea. Sunt curios cand se va legaliza si in Romania casatoriile Gay…

“Cuplurile de acelasi sex sunt noul mar al discordiei al anilor 2000: la mijlocul drumului între acceptare si negare totala, practic fiecare stat al lumii a trebuit sau trebuie în momentul de fata sa îsi puna întrebarea daca uniunile între persoane de acelasi sex sunt un pas înainte sau nu pentru drepturile cetatenesti.

Daca unele reactii sunt împotriva curentului (cum a fost redefinirea, în cazul României, în 2009, a casatoriei ca fiind strict între un barbat si o femeie), alte state au luat în considerare întregul hatis juridic care înconjoara cuplurile de acelasi sex si au conchis ca acordarea de drepturi civile persoanelor de acelasi sex care îsi unesc destinul este o masura recuperatorie si totodata o garantie pentru demnitatea cetatenilor, indiferent de orientarea lor sexuala. Daca azi dezbaterile legale cuprind probleme precum eutanasierea, dreptul testamentar, adoptia comuna, antidiscriminarea, taxarea cuplului contribuabil si protectia egala în fata legii, lucrurile nu au stat asa de la bun început nici pentru statele care s-au grabit sa adopte legi care sa permita uniunea persoanelor de acelasi sex.

Pionieratul îi apartine, bineînteles, Olandei, care în 2001 a validat dreptul persoanelor de acelasi sex de a se casatori. I-au urmat, într-o suita care prevestea uniformizarea procesului de adoptare a casatoriilor gay, Belgia, Canada, Africa de Sud, Norvegia, Suedia si Nepal. Daca aceste state au ales sa combine democratic dreptul persoanelor gay de a se casatori cu demersuri paralele care sa permita integrarea sociala si economica a cuplurilor gay astfel formate, o serie de alte state au preferat o alta abordare, aprobând unul dupa altul drepturi esentiale care sa pregateasca drumul care va coincide, speram, cu adoptarea casatoriilor gay. Legi antidiscriminare si de sensibilizare a opiniei publice la iminenta egalizarii în drepturi a persoanelor gay au fost adoptate de state precum Australia, Brazilia, Israel, Austria sau Germania, care prefera pentru moment discutia sau chiar aprobarea de uniuni civile. “

Ati inteles ideea?

  • Eram doar curios cam cate casatorii s-ar putea oficializa si la noi in 4 ani, tinand cont ca orfelinatele sunt pline de copii maltratati, donarea de sange este aproape imposibila (asta in cazul in care declari ca esti popo) ca deh... lumea traieste cu impresia ca noi suntem curve si ca noi am umplut lumea de HIV, sifilis si mai stiu eu ce alte prostii!
Versiunea de gay la noi are N inteles-uri: de la bulangiu, poponar, homalau, pederast, curva, prostituat, muist, tarfa, cocota masculina pana la gay, queer (asta pentru cei mai emancipati) etc... imi cer scz pentru expresiile triviale dar asta-i crudul adevar! Vointa exista! dar ce? credeti ca-n alte tari nu exista adjective pentru astfel de oameni? Exista, doar/dar cu o diferenta... aceea dintre civilizatie/bun simt si respect!Si pornind de la ceea ce am postat mai sus am ramas uimit cand citeam undeva, despre subiectul legat de imbratisari on-line, mesaje de genu' pup sau mai jtiu eu cine stie ce dracovenii... si iata si raspunsurile anumitor persoane! Ideei stralucite in minti sclipitoare... unele m-au amuzat si am decis sa le public, altele SINCER n-au meritat atentia si m-am decis sa nu le public! :D

Cam asa suna intrebarea:

"Ma dispera cand unii barbati ma imbratiseaza pe messenger, sau mai rau, ma pupa =)) ! E gay oameni buni! Stop it please!"


Citeam acum cateva saptamani despre un sondaj la care paricipantii trebuiau sa raspunda daca ar accepta un ginere sau o nora gay/lesbi sau tigan/anca.
  • Va dati seama ca 95 la suta nu ar fi de acord cu asa ceva.
Acelasi lucru va intreb si eu pe voi. Daca fata voastra sau baiatul vostru ar veni acasa cu un tigan respectiv cu o tiganca si v-ar zice ca el sau ea sunt alesii inimii lor cum ati reactiona? Dar daca ar fi gay sau lesbi?

  • I support gay rights:D si n-am treaba nici cu tiganii atata timp cat n-au ei treaba cu mine. Unul dintre cei mai buni prieteni e tigan, si e o persoana super de treaba.
  • Pai daca ar veni fii-miu acasa cu un barbat…m-as enerva putin, daca ar veni cu o tiganca, poate m-ar irita. Dar sa vina cu un barbat tigan, asta n-as putea sa suport, dom’le=))
Eu cred ca maik-mea ar accepta mai degraba tiganu’ decat faptul ca as fi io lesbi :))

Oameni buni, nu vreau sa judec pe nimeni, numa' k eu simt miros de brain de femei(e) in cele mai multe cazuri! De ce trebuie ca barbatii sa accept mai usor anumite lucruri/situatii si femeia sa se complaca? ADEVARUL il stiti (poate) doar voi...

Una peste alta, intamplator... am dat peste un blog, al carui autor nu-l cunosc si care suna cam asa: http://virginuwolf.wordpress.com/page/
18+
deci daca te excita fanteziile, enjoy it!!!Omul chiar are dreptate in ceea ce spune el acolo, nu stiu daca-i un maniac sexual sau poate... doar un frustrat dar judeca limpede si da cartile pe fata!

A voastra FOREVER... PINK DivA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu